Skip to main content

LG Electronics vestigt nieuwe Air Solution R&D Labs in Europa

De labs ontwikkelen HVAC-oplossingen voor diverse regionale klimaten van Europa

LG Electronics heeft een nieuw Air Solution Research and Development (R&D) Lab geopend in Frankfurt, Duitsland. Deze faciliteit speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van innovatieve HVAC-oplossingen voor de diverse klimaten in Europa en versterkt LG’s lokale strategie in de snelgroeiende Europese HVAC-markt.

 

Het lab zal zich richten op het ontwikkelen van efficiënte verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen die zijn aangepast aan de lokale klimaten van Europa. Dit omvat een onderzoek naar en testen van een breed scala aan systemen zoals warmtepompen, energiebewakingssystemen en energiebeheer platforms.

 

 

Het lab in Frankfurt werkt nauw samen met het recent opgerichte European Consortium for Advanced Heat Pump Research (ECAHR), een samenwerking van LG met universiteiten in Noorwegen en Italië. Het consortium richt zich op de ontwikkeling van warmtepompen die topprestaties leveren in extreem koude omstandigheden, zoals de recordkou van onder de -40 graden Celsius die afgelopen winter in Noord-Europa werd gemeten.

 

“Hoewel dergelijke temperaturen niet in Nederland voorkomen, zal deze ontwikkeling op lange termijn een positief effect hebben op de beschikbare warmtepompen in de Nederlandse markt”, vertelt Richard de Waal, Directeur LG Air Solutions. “De oprichting van het lab en het consortium komt op een moment dat de vraag naar efficiënte elektrische apparaten en warmtepompsystemen in Europa sterk toeneemt. Dit wordt gedreven door het EU’s REPowerEU-plan, dat tot doel heeft de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen tegen 2030 te vergroten. LG’s HVAC-oplossingen, waaronder de efficiënte warmtepompen, zijn ontworpen om bij te dragen aan energiebesparing en de doelstellingen voor CO2-neutraliteit.”

 

Met de opening van het Air Solution R&D Lab in Frankfurt breidt LG zijn wereldwijde R&D-netwerk verder uit, dat al faciliteiten heeft in Changwon, Zuid-Korea en Atlanta, Georgia, VS. Deze uitbreiding stelt LG in staat om HVAC-oplossingen op maat te ontwikkelen voor de specifieke behoeften van de Europese markt, terwijl het bedrijf blijft investeren in toonaangevende technologieën zoals compressoren, motoren, warmtewisselaars en omvormers.

 

 

Neem hier contact met ons op

Onze LG experts staan voor u klaar. Vul de onderstaande velden in en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Ja, ik ben geĂŻnteresseerd in de:





Privacy Policy

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat